Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η επιστολή από τους δανειστές με τις απαιτήσεις τους, η εξέλιξη της αξιολόγησης, η εκτίναξη των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Αξιολόγηση: Ένα πλαίσιο ελάχιστων απαιτήσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να στείλουν έως τα τέλη της εβδομάδας στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, η οποία θα οδηγήσει ένα βήμα παρακάτω τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τα «Νέα».

Αγορά: Η αβεβαιότητα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτυπώνεται έντονα στην αγορά ομολόγων και στις μετοχές, ενώ ορατές είναι οι επιπτώσεις στις καταθέσεις και στα "κόκκινα" δάνεια, γράφει η «Καθημερινή». Η απόδοση των 10ετών ομολόγων πλησίασε το 8% , ενώ ο τίτλος που λήγει τον Ιούλιο του 2017, δηλαδή σε περίπου πέντε μήνες έχει απόδοση υψηλότερη του 12%.

Οικονομία: Με οικονομική ασφυξία που παραπέμπει σε Grexit απειλεί ο Σόιμπλε, ο οποίος διαμηνύει ότι "εάν η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείσει επιτυχώς, δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας". Την ίδια ώρα, η αναφορά του Νίκου Ξυδάκη πως "η χώρα υπήρχε διακόσια χρόνια πριν μπούμε στο ευρώ" προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που έσπευσε να επαναφέρει την επιχειρηματολογία περασμένων ετών, αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

ΗΠΑ-Γερμανία: Χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης παίρνει πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και την Ε.Ε., καθώς οι Ευρωπαίοι -και πρωτίστως οι Γερμανοί- μοιάζουν αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι που τους πετά ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, γράφει η «Ημερησία».

Παιδεία: Δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Ανώτατες Σχολές ζητούν οι πρυτάνεις, σύμφωνα με το «Έθνος». Στις εισηγήσεις που απέστειλαν προς το υπουργείο Παιδείας κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση, κενά στο διδακτικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και αυξημένο αριθμό φοιτητών λόγω των μετεγγραφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο