Ο Τύπος της Τρίτης

Οι ζημιές στον ΟΛΠ λόγω των απεργιών, οι αλλαγές στο ΧΑ, το σχέδιο εξυγίανσης στον ΟΣΕ, οι αναμενόμενες εξαγορές της Alapis, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Οι ζημιές στον ΟΛΠ λόγω των απεργιών, οι αλλαγές στο ΧΑ, το σχέδιο εξυγίανσης στον ΟΣΕ, οι αναμενόμενες εξαγορές της Alapis, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΟΛΠ: Ναυτιλιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι από τον Ιανουάριο -που άρχισε η αποχή των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή εργασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραχώρηση του ΟΛΠ σε ιδιώτη- μέχρι σήμερα, η οικονομική ζημιά για το πρώτο λιμάνι της χώρας έχει υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ και σε αυτό δεν υπολογίζονται οι απώλειες για τον ίδιο τον ΟΛΠ, γράφει η «Ημερησία».

Σοφοκλέους: Ανοίγει ο δρόμος για την πρωτογενή εισαγωγή ξένων εταιρειών και προϊόντων αλλά και γη δευτερογενή εισαγωγή ξένων ή εγχώριων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για το Συνεγγυητικό, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική».

ΟΣΕ: Η κυβέρνηση «τεμαχίζει» τον ΟΣΕ σε τρεις εταιρείες, οδηγεί σε εθελούσια έξοδο 3.000 εργαζόμενους και προσαρμόζει τις εργασιακές σχέσεις στα πρότυπα των άλλων ΔΕΚΟ προκειμένου να ελέγξει τα ελλείμματα του Οργανισμού και να προετοιμάσει την είσοδο των ιδιωτών στο σιδηροδρομικό έργο της χώρας από το 2011, σύμφωνα με το «Βήμα», που αναφέρει ότι το σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Μεταφορών.

Alapis: Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τριών εξαγορών στα Βαλκάνια στον κλάδο εμπορίας και διανομής φαρμάκων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ημερησία», η Alapis, κινήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν και να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΗ: Εμμεσες αιχμές κατά της ΔΕΗ για ανεπαρκείς επενδύσεις στις ενεργειακές υποδομές άφησε ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Αντρίς Πίμπαλγκς, απαντώντας σε ερώτηση για την επάρκεια ηλεκτρισμού του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφέρει η «Ημερησία».

ΟΠΑΠ: Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango, όπως είπαν στο Reuters μέλη της διοίκησης της εταιρείας, γράφει το «Κέρδος», που αναφέρει ότι ανάμεσα στις εταιρείες που θα διεκδικήσουν την λοταρία θα είναι ο ΟΠΑΠ και η Intralot.

Intralot: Σήμερα λήγει η υποβολή των προσφορών του διαγωνισμού για την άδεια διενέργειας του στοιχήματος - Idaa-  στην Τουρκία και πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ημέρες μετά θα αναδειχθεί ο νικητής για να υποβράψει το νέο συμβόλαιο το φθινόπωρο και να έχει περίοδο έξι μηνών για την εγκατάσταση των συστημάτων του την 1η Μαρτίου 2009, όταν λήγει η προσωρινή άδεια της Inteltek, γράφει η "Ημερησία"

Τιτάν: Στα τέλη του 2009 τοποθετείται η ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου εργοστασίου του ομίλου Τιτάν στην Αλβανία, καθώς και η κατασκευή πρόσθετης νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο Beni Suef στην Αίγυπτο, όπως αναφέρει η «Εξπρές».

ΕΛΓΕΚΑ: Μέσω της θυγατρικής της Elgeka Ferfelis Romania, η ΕΛΓΕΚΑ υπέγραψε τριετή σύμβαση διανομής για το σύνολο της ρουμανικής αγοράς – με εξαίρεση το κανάλι διανομής των φαρμακείων- με την εταιρεία S.C.SSL Magyarorsazag Kft, αναφέρει η «Καθημερινή».

Εναλλακτική Αγορά: Στις 9 αναμένεται να ανέλθει σύντομα ο αριθμός των εταιρειών που διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά, καθώς δυο ακόμη ετοιμάζονται να περάσουν το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρηματιστήριο», πρόκειται για τις εταιρείες Optronics Technologies και HYPERTECH, οι οποίες έχουν ήδη καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και αναμένεται α σύντομα να λάβουν το «πράσινο φως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο