Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, η συμβιβαστική λύση της ΕΕΤΤ για Altec-OTE, τα αποτελέσματα Motor Oil, Φουρλή, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, η συμβιβαστική λύση της ΕΕΤΤ για Altec-OTE, τα αποτελέσματα Motor Oil, Φουρλή, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Φορολογία: Κεφαλικό φόρο 1.050 ευρώ επιβάλλει η κυβέρνηση σε μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας σε μια πρωτοφανή φορολογική επιδρομή για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, γράφουν τα «Νέα». Ακόμη, επιβάλλεται αυτοτελής φόρος 10% στα μερίσματα και στην υπεραξία από αγοραπωλησίες μετοχών ενώ φορολογούνται και τα stock options.

Altec: Συμβιβαστική λύση επεδίωξε να βρει η ΕΕΤΤ στο θέμα που έχει προκύψει με τη διακοπή κυκλωμάτων διασύνδεσης της Altec από τον ΟΤΕ. όπως αναφέρει η «Ημερησία», με χθεσινή απόφασή της, η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε τη λήψη προσωρινών μέτρων, σύμφωνα με τα οποία, ο ΟΤΕ υποχρεούται να προβεί σε αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης στο σύνολο των κυκλωμάτων της Altec Telecoms άμεσα, και πάντως της ίδιας εργάσιμης ημέρας, από τη στιγμή που η εταιρεία θα καταβάλει στον Οργανισμό το ποσό των 250.000 ευρώ και υπό την προϋπόθεση ότι η Altec Telecoms θα καταβάλει στον ΟΤΕ το σύνολο των οφειλόμενων ποσών εντός 4 εργάσιμων ημερών από την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης.

ΟΠΑΠ: Σε συζητήσεις με ένα «ιδιαίτερα διακεκριμένο» κοσνόρτσιουμ τουρκικών επιχειρήσεων βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango, γράφει η «Καθημερινή».

Intralot: Λίγο πάνω από το 1% είναι η συνεισφορά των δραστηριοτήτων στη Χιλή στα συνολικά έσοδα της Intralot και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η ελληνική εταιρεία χαρακτηρίζει ως «ήσσονος σημασίας» το ενδεχόμενο να απολέσει το συμβόλαιο διενέργειας της εκεί λοταρίας, γράφει η «Ημερησία».

ΕΛΠΕ-Edison: Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο για την εξαγορά της νεοϊδρυθείσας κοινής επιχείρησης στην αγορά παραγωγής και χονδρικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από την Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με το «Κέρδος».

Motor Oil: Σύμφωνα με τον ισολογισμό του α’ εξαμήνου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Motor Oil ενισχύθηκε κατά 60% και ανήλθε στα 2,76 δις. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 109,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 28%, αναφέρει η «Καθημερινή».

Φουρλής: Πτώση της τάξης του 35,3% εμφάνισαν τα ενοποιημένα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α’ εξαμήνου για την Φουρλής και διαμορφώθηκαν στα 14,14 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 349,86 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 30% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2007, αναφέρει η εφημερίδα «Χρηματιστήριο».

Aspis Holding: Στην απόκτηση του 61% της Commercial Value στοχεύει η Aspis Holding, συμμετέχοντας στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει η πρώτη, έναντι 90 εκατ. ευρώ σε μετρητά, σύμφωνα με την «Ημερησία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο