Ο Τύπος της Τρίτης

Η απόκτηση του 26,98% της Proton Bank από την Πειραιώς, οι εξελίξεις από την διεθνή κρίση, οι πληροφορίες για συζη΄τήσεις Aspis με μικρή μη εισηγμένη τράπεζα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Η απόκτηση του 26,98% της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς, οι εξελίξεις από την διεθνή κρίση, οι πληροφορίες για πιθανή συγχώνευση της Aspis με μικρή μη εισηγμένη τράπεζα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Η Πειραιώς αγόρασε το 26,98% της Proton Bank, αναφέρει η «Ημερησία». Όπως επισημαίνει, η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μια μετοχή της Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές της Proton, ενώ η επικύρωση από τις αρμόδιες αρχές αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος.

Διεθνείς αγορές: Στο υπέρογκο ποσό του 1,7 τρις. ευρώ ανέρχονται τα κεφάλαια με τα οποία έχουν δεσμευθεί, μέχρι στιγμής, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στηρίξουν τα τραπεζικά τους συστήματα, με βάση το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που υιοθέτησαν προχθές στο Παρίσι οι ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει το δικό της σχέδιο κινούμενη στην ίδια γραμμή, γράφουν τα «Νέα».

Aspis Bank: Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η Aspis Bank, με μη εισηγμένη τράπεζα μικρού μεγέθους, με στόχο τη μεταξύ τους συγχώνευση.

ΔΕΗ: Στην ελληνική κυβέρνηση διαβίβασε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ την προσφυγή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά του αποχαρακτηρισμού της άδειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ζητώντας σχετικά στοιχεία για το θέμα, γράφει η «Καθημερινή».

Alapis: Στην ίδρυση εταιρείας ειδικού σκοπού στο Λουξεμβούργο προέβη η Alapis. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρηματιστήριο», η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Alapis Luxemburg, έχει εταιρικό κεφάλαιο 31.000 ευρώ και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο το οποίο πρόκειται να εκδώσει η Alapis.

ΟΤΕ: Σε «απενεργοποίηση» καταστημάτων ΟΤΕ ανά την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο εξορθολογισμού του δικτύου διανομής, προχωρά ο Οργανισμός. Σύμφωνα με το «Κέρδος», στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους έως σήμερα, περί τα 40 καταστήματα είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε τελούν υπό αναστολή.

Αλουμύλ Μυλωνάς: Για επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ από την Alumil Romania κάνει λόγο η «Ημερησία», καθώς προχωρά σε μετεγκατάσταση των κεντρικών παραγωγικών εγκαταστάσεών της.

Intralot: Τη διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης στην Τζαμάικα ανέλαβε η Intralot. Όπως αναφέρει το «Βήμα», το συμβόλαιο έχει δεκαετή διάρκεια με δυνατότητα επιπλέον ανανεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο