Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι αποκρατικοποιήσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι αποκρατικοποιήσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Πολιτική: Σε περίοδο εσωκομματικής κρίσης εισήλθε από χθες το ΠΑΣΟΚ, καθώς στη διάρκεια μιας μαραθώνιας σύσκεψης, η οποία διήρκεσε πάνω από δέκα ώρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησαν από τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία –και εκείνος περιορίστηκε στην αμφίσημη δήλωση «θα κάνω το καθήκον μου», που επέτεινε τη σύγχυση αναφορικά με τις προθέσεις του, γράφουν τα «Νέα».

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Με δέλεαρ την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις, την έκπτωση έως και 100% των προσαυξήσεων, αλλά και τη μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης στα 300 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών καλεί 900.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, γράφει η «Ημερησία». Όπως αναφέρει, το σύνολο των χρεών αυτών αγγίζει τα 42 δισ., αλλά το Δημόσιο θεωρεί ότι μόνο τα 8-10 δισ. μπορεί να εισπραχθούν.

Αποκρατικοποιήσεις: Παρά τις αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά πλέον και στην Ευρώπη, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προετοιμάζει τους νέους διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του Ταμείου, στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΦΑ, τον ΟΔΙΕ, την ΕΑΣ και τη ΛΑΡΚΟ, ενώ θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση ενός μικρού αριθμού ακινήτων του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο