Ο Τύπος της Πέμπτης

Το σχέδιο για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 7-10 δόσεις, οι προβλέψεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Το σχέδιο για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 7-10 δόσεις, οι προβλέψεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Φορολογία: Την εξόφληση του φόρου σε επτά έως δέκα μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, προωθεί η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, προβλέπει την καταβολή του φόρου σε δέκα δόσεις για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ και σε επτά για εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Για τα υψηλότερα εισοδήματα, δεν θα υπάρξουν διευκολύνσεις.

Ιδιωτικοποιήσεις: Μόνο δυο ιδιωτικοποιήσεις προβλέπεται να ολοκληρωθούν φέτος, η πώληση των Κρατικών Λαχείων και η μίσθωση για 90 έτη του Κέντρου Ξένου Τύπου (IBC) στο Μαρούσι, γράφουν τα «Νέα». Και οι δυο διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές, όπως διαπιστώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΔΟΕ: Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί περίπου 350 ελεύθερων επαγγελματιών και εταιρειών, έπειτα από ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής, που εντόπισαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, γράφει η «Ναυτεμπορική». Όπως αναφέρει, οι 350 αυτοί λογαριασμοί άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο.

Αγροτική: Η Τράπεζα Πειραιώς φέρεται να εκφράζει το ισχυρότερο ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΑΤΕBank, οι οριστικές αποφάσεις για την οποία αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, γράφει η «Καθημερινή». Η Εθνική από την πλευρά της είναι λιγότερο ενθουσιώδης για την αγορά, σύμφωνα με την εφημερίδα.


ΔΕΗ: Η ΔΕΗ κατέθεσε κοστολογικά στοιχεία στη ΡΑΕ για το τρέχον έτος, από τα οποία προκύπτει αύξηση τιμολογίων της τάξης του 29,8%, σύμφωνα με την "Καθημερινή". Όπως αναφέρει, ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και την επίλυση του γενικότερου προβλήματος ρευστότητας της αγοράς ενέργειας. Αναπόφευκτες θεωρεί τις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και η ΡΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο