Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις σε ότι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, οι σκέψεις για υιοθέτηση μόνο πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές, η πιθανή παράταση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων, είναι ορισμένα από τα θέματα στον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Οι εξελίξεις σε ότι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, οι σκέψεις για υιοθέτηση μόνο πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές, η πιθανή παράταση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ειδικά μισθολόγια: Στην επερχόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παραπέμπεται η απόφαση για το εάν τελικά θα προχωρήσουν οι περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων, γράφει η «Καθημερινή». Όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή προβλέπει κλιμακωτή μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων που αμείβονται με ιδικά μισθολόγια.

Συναλλαγές: Τέλος στο ρευστό σε όλες τις συναλλαγές και υιοθέτηση μόνο πλαστικού χρήματος σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να εντοπίσει το μαύρο χρήμα που κινείται στην αγορά. Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», στο πλαίσιο αυτό, στήνει ηλεκτρονικό μπλόκο για το ΦΠΑ και εξετάζει την καθιέρωση υποχρεωτικών μέτρων, όπως η μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ.

Αυθαίρετα: Στις 14 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ωστόσο θεωρείται σίγουρη η νέα παράταση, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Εθνική Τράπεζα: Μειώνονται οι μισθοί για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας των οποίων οι μεικτές αποδοχές ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ το μήνα. Όπως αναφέρουν τα «Νέα», σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, οι μειώσεις μεσοσταθμικά είναι της τάξεως του 6,5%, ενώ η διοίκηση της τράπεζας δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο