Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δημιουργική ασάφεια» στο δρόμο προς τις κάλπες

Είναι ενδεχομένως της εποχής της Απόκρεω τα «γαϊτανάκια», όμως αυτό με τον χρόνο των εκλογών αποκτά πλέον στοιχεία ιλαρότητας. Η ώρα των εξαγγελιών έχει φθάσει.

«Δημιουργική ασάφεια» στο δρόμο προς τις κάλπες

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η πολιτική είναι ένα ρευστό πράγμα και το να διατηρείς κλειστά τα χαρτιά σου μέχρι την τελευταία στιγμή, κατά κανόνα, είναι χρήσιμο και ωφέλιμο. Όμως αυτή η ιστορία με τον χρόνο διενέργειας των εκλογών έχει αρχίσει να αποκτά στοιχεία ιλαρότητας.

Η κυβέρνηση, δια στόματος εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, αρνήθηκε χθες να δεσμευτεί επανειλημμένως και σε σειρά θεμάτων: Πρώτα από όλα, σε ευθεία ερώτηση εάν πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκλογές στις 9 Απριλίου, με βάση τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν αργούν, απάντησε κατά τρόπο μάλλον σιβυλλικό, λέγοντας πως «ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί».

Σε ερώτηση για τον αριθμό των υπουργικών συμβουλίων που έχουμε μπροστά μας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αυτό θα καθοριστεί ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων... μέχρι να διαλυθεί η Βουλή, κάτι που -και πάλι- θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν είναι αρνητική και πως σε κάθε προεκλογική εκστρατεία είναι ζήτημα διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων. Πρόσθεσε, όμως, ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συζητήσεις και διαλόγους στο Κοινοβούλιο, τόσες που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά.

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της υποψηφιότητας της κας Νικολάου, επέμεινε στα ήξεις αφήξεις, λέγοντας ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι και ότι είναι γνωστές οι εκδοχές της ίδιας καθώς και η ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ σημείωσε πως τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Κοντολογίς, αρνήθηκε να δεσμευτεί για οτιδήποτε. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο κ. Οικονόμου εμφάνισε χθες την κυβέρνηση δίκην σφίγγας.

Για τον χρόνο των εκλογών, ήξεις αφήξεις,  για τα υπουργικά συμβούλια το ίδιο, για το debate επίσης. Ακόμη και για την υποψηφιότητα της πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου αρνήθηκε να δεσμευτεί, επιβαρύνοντας έτι περαιτέρω το κλίμα πέριξ αυτής της υπόθεσης.

Είχε άδικο χθες η κα Π. Τσαπανίδου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αφήσει τα «ήξεις αφήξεις» και να δεσμευτεί τόσο για την ημερομηνία των εκλογών όσο και για τον χρόνο του debate των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα;

Ας αφήσουμε, δε, τη -φιλτάτη, κατά τα λοιπά- κα Τσαπανίδου και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά μέρος.

Το εκλογικό σώμα αυτής της χώρας δεν δικαιούται να μάθει πότε θα γίνουν αυτές οι εκλογές, ώστε να προγραμματίσει -κατά πώς μπορεί- τη ζωή του; Όταν βλέπει τους υπουργούς της κυβέρνησης να διαγκωνίζονται ποιος θα πρωτοκαταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή αλλά την κυβέρνηση να κάνει τη σφίγγα ως προς τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, σε τι συμπέρασμα καλείται να καταλήξει; Ότι οι εκλογές θα είναι «kinder έκπληξη» ή ότι όλη αυτή η καθυστέρηση αφορά στην προώθηση νομοθετημάτων  της ύστατης ώρας;

Δεν είναι καιρός να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι; Αφού, ούτως ή άλλως, τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί συνάμα και σε ξέφρενο προεκλογικό αγώνα και τρέχουν από πίτα ομοσπονδίας σε πίτα τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ποιος ο λόγος για τόση μυστικότητα;

Εντέλει, η διαφαινόμενη εκτόνωση της έντασης με τη γείτονα δεν παρέχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ούτως ώστε να βαδίσουμε, αν όχι αμέριμνοι, τουλάχιστον κάπως πιο χαλαροί, σε αυτές τις περίφημες διπλές εκλογές;


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v