Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Χρυσοχοΐδης σαμποτάρισε το πολιτικό του μέλλον

Πρωτοκλασάτος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε καταφέρει να βγει σχεδόν αλώβητος από την κρίση αξιοπιστίας των τελευταίων ετών. Κι όμως, έβαλε μόνος τα χέρια του κι έβγαλε τα… μάτια του!

Ο Χρυσοχοΐδης σαμποτάρισε το πολιτικό του μέλλον
«Είναι τιμή για το ΠΑΣΟΚ που είναι μέλος του ο κ. Φωτόπουλος», είπε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κι άφησε… σύξυλους τους τηλεθεατές!

Η επίθεση φιλίας του υπουργού προς τον αρχισυνδικαλιστή (μέλος της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ) Φωτόπουλο, που επί μέρες τώρα κόβει το ρεύμα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μην τυχόν και πουληθεί το 17% της ΔΕΗ το… 2012, συνεχίστηκε με πλήθος άλλα κομπλιμέντα, για την εντιμότητα, τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και την αγωνιστική παρουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ.

Πλην όμως το φορτικό… κόρτε του υπουργού δεν έτυχε αντίστοιχης ανταπόκρισης.

Απαντώντας σε αυτόν τον χείμαρρο φιλοφρονήσεων, ο κ. Φωτόπουλος προσπέρασε ακόμη και τους κανόνες της αβρότητας. Κι εντελώς ψυχρά, με ύφος τιμητή, δήλωσε ότι ο ίδιος μεν παραμένει ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση (στην οποία μετέχει και ο κ. Χρυσοχοΐδης) έχει πάψει να είναι!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτή μάλλον ήταν η χειρότερη δημόσια στιγμή του κ. Χρυσοχοΐδη, στη μέχρι τώρα πολιτική του σταδιοδρομία.

Με τις φιλοφρονήσεις του προς τον κ. Φωτόπουλο βρέθηκε σε πλήρη αντίθεση με πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, που αντιτίθεται πλέον στο «αυτοκρατορικό σύνδρομο» των κρατικο-συνδικαλιστών, ιδίως μετά τις ποικίλες αποκαλύψεις που έγιναν για τη δράση τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ένας υπουργός παραγωγικού υπουργείου, που έχει μάλιστα στόχο την Ανάπτυξη -και άρα είναι άμεσα υπεύθυνος για να αλλάξουν επιτέλους κάποια πράγματα στην καταρρακωμένη οικονομία της χώρας- βρέθηκε να «προσκυνάει» δημοσίως έναν αρχισυνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα… κακώς κεκτημένα περασμένων δεκαετιών.

Κι αυτό που έλαβε εις ανταπόδοση ήταν η πολιτική περιφρόνηση του συνδικαλιστή, ο οποίος βεβαίως, μέσω της συμπεριφοράς του πρωτοκλασάτου υπουργού και της αρειμάνιας αντίδρασης που είχε ο ίδιος, προφανώς ενίσχυσε κατακόρυφα τις «μετοχές» του, εντός της συνδικαλιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και της ΓΕΝΟΠ.

Άραγε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που συνήθως καλλιεργεί μέχρι υπερβολής το δημόσιο προφίλ ενός σύγχρονου, μετριοπαθούς και ικανού πολιτικού μεγάλης εμβέλειας (κι έχει όντως καταφέρει να γράψει επιτυχίες στις υπουργικές θητείες του), κατάλαβε τι αντίκτυπο είχε αυτή η στάση του στον κόσμο της αγοράς, στον κόσμο των επιχειρήσεων, με τον οποίο έρχεται σε άμεση επαφή σχεδόν καθημερινά, ως αρμόδιος υπουργός;

Πώς αυτός, ο άνθρωπος που μίλησε ευθαρσώς για «αποσοβιετοποίηση» της ελληνικής οικονομίας, βρέθηκε ξαφνικά «αγκαζέ» με τον κ. Φωτόπουλο;

Γνωρίζει το πλήγμα που υπέστησαν το κύρος και η αξιοπιστία του ως «συνομιλητή» της αγοράς, αλλά και ως εκσυγχρονιστή πολιτικού πρόθυμου να κάνει τομές και να συγκρουστεί;

Γνωρίζει τον θυμό που ξεσήκωσε στους «νοικοκυραίους» πολίτες, σε όλους εκείνους που περιμένουν «κάτι να αλλάξει» στο αδηφάγο κράτος, αυτό το προσκύνημα στον κ. Φωτόπουλο;

Όπως και να έχει, από τις αντιδράσεις που κατέγραψε η στήλη, το συμπέρασμα είναι ένα:

Ο ίδιος κατάφερε σε λίγα λεπτά αυτό που δεν είχαν καταφέρει επί χρόνια οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Να σαμποτάρει το πολιτικό του μέλλον.

Μόνος «έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του»!


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v