Το ενημερωτικό της Καμπάς για την αύξηση κεφαλαίου

Στις 11/11/02 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Καμπάς για την άντληση 32,691 εκατ. ευρώ σε αναλογία 8 νέες προς 10 παλιές με τιμή διάθεσης 1,95 ευρώ. Δείτε το ενημερωτικό για τη διάθεση των κεφαλαίων και τη δέσμευση του βασικού μετόχου.

Το ενημερωτικό της Καμπάς για την αύξηση κεφαλαίου
Στις 11/11/02 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Καμπάς για την άντληση 32,691 εκατ. ευρώ με την έκδοση 16.765056 νέων μετοχών σε αναλογία 8 νέες προς 10 παλιές με τιμή διάθεσης 1,95 ευρώ και ονομαστικής αξίας 1,7 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, ήτοι συνολικά 4.191.264 ευρώ, θα αχθεί σε αποθεματικό από έκδοση μετοχών ”υπέρ το άρτιο”.

Με την ολοκλήρωση της αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε 64.13 εκατ. ευρώ διαιρούμενο σε 37.721.376 μετοχές, ενώ ο βασικός μέτοχος της εταιρίας που είναι ο όμιλος Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ (ελέγχει το 42,33%) προτίθεται να καλύψει περίπου 63,89% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αναλαμβάνοντας συνολικά 10.710.960 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές.

Δικαίωμα προτίμησης στην εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι μέτοχοι που είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ στις 8/11/2002. Από τις 11/11/2002 η μετοχή θα διαπραγματεύται χωρίς το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση μετοχικού.

Επιπροσθέτως, και βάσει της πρόσφατης τροποποίησης της δραστηριότητας της Καμπάς, η εταιρία πλέον δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών συμβούλων ανάπτυξης ακινήτων, και τη συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα που κατέχουν ακίνητα σημαντικής αξίας, αλλά και την ανάπτυξη των ακινήτων.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο εργασιών της εισηγμένης περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ανάπτυξης ακινήτων, τη διαχείριση ακινήτων για λογαριασμό τρίτων, επενδύσεις σε ακίνητα, έρευνα αγοράς, την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τρίτους, τη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επί θεμάτων αγοράς, την ανάπτυξη γης και διαχείριση ακίνητης περιουσίας, καθώς και την εκμετάλλευση των ακινήτων που διαθέτει η εταιρία και οι θυγατρικές της.

Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό που έχει εκδώσει η Καμπάς για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, παρά το γεγονός ότι ως μέλος του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική και έχοντας θέσει ως στόχο τη χάραξη κοινής πορείας με τον όμιλο στον τομέα του real estate, δεν πρόκειται να αναπτύξει κατασκευαστικό αντικείμενο.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι οι παράγοντες που δημιουργούν θετικές προοπτικές για την Καμπάς εστιάζονται στα εξής: κατοχή ακινήτων από πλήρη ελεγχόμενες από την εισηγμένη εταιρίες σε προνομιούχα σημεία της Αττικής, τη δραστηριοποίηση μέσω συνεργασιών με εταιρίες του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική, καθώς και την ένταξή σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας.

Ως κύριοι ανταγωνιστές της εταιρίας συμπεριλαμβάνονται οι κατασκευαστικοί όμιλοι, αλλά και οι ασφαλιστικοί και τραπεζικοί όμιλοι καθώς έχουν διεισδύσει μέσω θυγατρικών τους στη σχετική αγορά. Πέραν του ανταγωνισμού μεταξύ των επενδυτικών κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσει η Καμπάς, συμπεριλαμβάνονται και οι μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται ο κλάδος, αλλά και οι ευρύτερες συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο και όσον αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα της Καμπάς για την επόμενη διετία θα επενδυθούν περίπου 31 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εκπονηθούν από τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρία από την συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού, ενώ 19 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξόφληση βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων.

Σχετικά με τα μεγέθη της εταιρίας αναμένεται να παρουσιάσει ζημιές σε ενοποιημένο επίπεδο τόσο στην τρέχουσα όσο και στην ερχόμενη χρήση. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό οι ενοποιημένες ζημιές προβλέπεται να ανέλθουν σε 1,86 εκατ. ευρώ για το 2002 έναντι ζημιών 1,89 εκατ. ευρώ της περσινής χρονιάς, ενώ το 2003 η εταιρία εκτιμά ότι θα μειώσει τις ζημιές σε 837 χιλιάδες ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών για το 2002 αναμένεται να φτάσει στα 8,63 εκατ. ευρώ έναντι 735 χιλιάδων ευρώ της περασμένης χρονιάς, ενώ για την επόμενη χρήση προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί σε 8,09 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ενημερωτικό η σημαντική μεταβολή των οικονομικών μεγεθών θα είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της REDS και της ΤΕΧΝΟ. Επιπλέον σημειώνεται ότι οι προαναφερθείσες προβλέψεις βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η συγχώνευση δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

Σε αντίθετη περίπτωση ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2002 θα ανέλθει σε 2,13 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v