Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2013

Ο Χ. Μεγάλου, το City και το... ραντεβού στο ασανσέρ

Ο Χρήστος Μεγάλου, το γνωστό στην Ελλάδα και Κύπρο στέλεχος της Credit Suisse με εξειδίκευση σε θέματα επενδυτικής τραπεζικής, ήταν τελικά η επιλογή των αρμοδίων για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank.

O Mεγάλου, ο οποίος αποκαλείται από μερικούς «πατριάρχης» των Ελλήνων τραπεζιτών στο City του Λονδίνου λόγω της χρόνιας ενασχόλησης και παρουσίας του στο εκεί κλάμπ, παρότι δεν είναι μεγάλης ηλικίας, είχε συμμετοχή σε μερικά από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ντιλ που έγιναν στη χώρα από τo τέλη του 1990.

Μέσω της Credit Suisse, ο ήπιων τόνων τραπεζίτης είχε συμμετοχή στην εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας από την Alpha Bank, την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική, τις μετοχοποιήσεις του ΟΠΑΠ και σε ντιλ στη ναυτιλία.

Ο Μεγάλου θα μπορούσε να είχε αναλάβει ανάλογη θέση ευθύνης μ' αυτή της Eurobank πολύ νωρίτερα.

Λίγοι ίσως γνωρίζουν ή θυμούνται ότι ήταν στη short list της Credit Agricole (CASA) όταν οι Γάλλοι έψαχναν για Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλο για την Εμπορική μετά την επιτυχή κατάληξη της δημόσιας πρότασης τους το καλοκαίρι του 2006.

Όμως, μια συνάντηση σε ασανσέρ του κτιρίου που στεγάζει την διοίκηση της CASA στο Παρίσι αποδείχθηκε μοιραία. Ο Μεγάλου συνάντησε τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ, που έμελλε να γίνει ο νέος πρόεδρος της Εμπορικής.

Την επόμενη μέρα είδε το όνομά του να φιγουράρει σε δημοφιλή παραπολιτική στήλη ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας με αποτέλεσμα να γίνει βούκινο στην αγορά και να μην προχωρήσει τίποτα αφού ο ίδιος έβαλε πάγο.

Όμως, ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν την επόμενη ιστορία.

Ο Χρήστος Μεγάλου είχε προταθεί από εταιρεία αναζήτησης στελεχών για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΧΣ τον Αύγουστο του 2012 όταν ξεκινούσε η σχετική διαδικασία. Όμως, η ιστορία δεν είχε συνέχεια καθώς ο ίδιος δεν έδειξε ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v