Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2013

To παράδειγμα Σαμαρά και ο Στ. Σταυρίδης

Οι άνθρωποι που κατέχουν δημόσια αξιώματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κρίνονται κάθε στιγμή και πρέπει να είναι ταπεινοί.

Η αντιπαραβολή της συμπεριφοράς του πρωθυπουργού μέσα από ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στις ΗΠΑ με εκείνη του κ. Σταυρίδη διδάσκει πολλά.

Ως γνωστόν, η έμπνευση του κ. Σταυρίδη, πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, να αποδεχθεί τη διευκόλυνση που του πρόσφερε ο επιχειρηματίας κ. Μελισσανίδης για να τον πάει στο τόπο των διακοπών του, την Κεφαλονιά, μια ώρα αρχύτερα με το λίαρ τζετ του, αποδείχθηκε ατυχής.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας τον απέπεμψε από τη θέση του.

Κι αυτό παρότι είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι οι σχέσεις του κ. Σταυρίδη με τον κ. Μελισσανίδη δεν ήταν ιδανικές το διάστημα που προηγήθηκε της τελετής για την υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση του ελέγχου του ΟΠΑΠ από την Emma Delta.

Ο επίσης επιχειρηματίας κ. Σταυρίδης ανακάλυψε πόσο δίκιο είχαν οι Ρωμαίοι όταν έλεγαν ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται.

Ιδίως όταν επιδιώκει την ανάληψη δημόσιων αξιωμάτων.

Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του κ. Σταυρίδη με εκείνη του πρωθυπουργού κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Ως γνωστόν, ένα από τα γεγονότα που ξεχώρισαν κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ ήταν η ομιλία σε ένα μικρό ακροατήριο που αποτελείτο από 20 υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών funds και εταιρειών.

Η ομιλία έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο St. Regis της Νέας Υόρκης.

Όμως, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του δεν έμειναν εκεί, παρότι τους πρόσφεραν μια αρκετά χαμηλή τιμή για τα στάνταρντ του ξενοδοχείου με τη μεσολάβηση κάποιου Ελληνοαμερικανού.

Προτίμησαν να μείνουν σε ένα δευτεροκλασάτο ξενοδοχείο, το οποίο χρέωνε την ίδια περίπου τιμή με εκείνη του St. Regis μετά τη γενναία έκπτωση, όπως μάθαμε (όχι από κυβερνητικούς κύκλους)

Ο λόγος;

«Δεν ήθελαν να προκαλέσουν», τόνισε ο «πληροφοριοδότης» μας από τις ΗΠΑ.

Αυτός είναι ο λόγος που αναφερθήκαμε στην αρχή του ποστ στη διαφορετικότητα όσον αφορά τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και αυτήν του κ. Σταυρίδη στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v