Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2013

To spread "δείχνει" κυβέρνηση Μέρκελ-φιλελεύθερων

Κυβέρνηση της κ. Μέρκελ με το φιλελεύθερο κόμμα (FDP) θα αναδείξουν οι γερμανικές εκλογές της Κυριακής σύμφωνα με το 10ετές ελληνογερμανικό spread.   
 
Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν ράλι την Παρασκευή με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να υποχωρήσει 23 με 25 μονάδες βάσης στο 10,27% από 10,52% το βράδυ της Πέμπτης.
 
Διάφοροι λόγοι εξηγούν την κίνηση, από την απόφαση της Fed να μην επιβραδύνει τις αγορές αμερικανικών τίτλων σταθερού εισοδήματος μέχρι την υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 2ο τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
 
Όμως, το ράλι του 10ετούς ελληνικού ομόλογου μείωση την απόσταση που το χώριζε από το γερμανικό ομόλογο, δηλαδή το spread, στις 832 μονάδες βάσης από 859 προηγουμένως.

Το spread παραμένει εντός του εύρους των 830-860 μονάδων βάσης, όμως η κίνηση της Παρασκευής "φωτογραφίζει" την επανεκλογή του κυβερνητικού σχηματισμού αν το spread έχει την προβλεπτική ικανότητα στην οποία αναφερθήκαμε στο προηγούμενο άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο του spread φαίνεται να ευνοεί το κόμμα των φιλελεύθερων (FDP) που σ' αυτή την περίπτωση θα ξεπεράσει το 5% και θα εκπροσωπείται στη Βουλή.

Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα στη Γερμανία για να δούμε κατά πόσο η θεωρία θα δικαιωθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v