Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2013

Oι φεσωμένοι πληβείοι ψάχνουν το δίκιο τους!

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Όταν όμως ο ένας από τους δύο είναι το ελληνικό κράτος, αυτό δεν ισχύει.

Έχουν περάσει κάπου δύο χρόνια από το 2011 όπου η τότε κυβέρνηση με υπουργό οικονομικών τον Ε. Βενιζέλο περνούσε νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι διαταγές πληρωμής κατά του Δημοσίου δεν είναι εκτελεστοί τίτλοι.

Η απόφαση υπονόμευε ακόμη περισσότερο την ήδη κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του κράτους. Το Δημόσιο θα μπορούσε να συνεχίσει να φεσώνει τους ιδιώτες, αλλά οι τελευταίοι στερούνταν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις για να πάρουν πίσω τα χρωστούμενα.

Θα περίμενε κάποιος ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα αποτελούσε παρελθόν μετά τη διάθεση αρκετών δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τρίτους.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Τουλάχιστον ακόμη, παρότι χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις στις οποίες χρωστά το Δημόσιο και η τρόικα το απαιτούν.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις αντιρρήσεις που φέρνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κατ' επέκταση το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο από άλλο χώρο.

Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δοθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες να κάνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του κράτους όταν τους χρωστά επί μακρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v