Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2013

Ο Γκ. Μάναλης φαβορί για διευθύνων στην Τράπεζα Αττικής

Ο Γκίκας Μάναλης είναι το φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, τη μοναδική τράπεζα εκτός ΤΧΣ, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες.

Η Αττικής αναζητούσε διευθύνοντα σύμβουλο που θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδιάρθρωσης τα επόμενα τρίμηνα ώστε να παραμείνει ανεξάρτητη. Γι' αυτόν τον λόγο φέρεται να πέρασε από το μικροσκόπιο διάφορα στελέχη της τραπεζικής αγοράς το τελευταίο διάστημα.

Τελικά, όλα δείχνουν ότι εκλεκτός για τα συγκεκριμένα καθήκοντα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Μάναλης, ο οποίος φέρεται να έχει την «ευλογία» του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μάναλης είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ Α.Ε. τον περασμένο Μάρτιο και συνέχισε ως ειδικός εκκαθαριστής μετά το κλείσιμό της από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής στη First Business Bank (FBB) από τον Οκτώβριο του 2011, έχοντας υπό την εποπτεία του τα τμήματα των οικονομικών υπηρεσιών, των δανείων σε οριστική καθυστέρηση και του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα από τον Οκτώβριο του 2011 είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όμως, ο ίδιος είναι πιο γνωστός στην αγορά από τη θητεία του στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Μάναλης κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2012. Στον όμιλο της ΕΧΑΕ βρίσκεται από το 2000, κατέχοντας νευραλγικές θέσεις γενικού διευθυντή διαφόρων υπηρεσιών, από τις οποίες συνέβαλε τα μέγιστα στην αναδιάρθρωση του ομίλου.

Από το 1981 μέχρι το 1999 εργάστηκε στη διεύθυνση οικονομικών μελετών και στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v