Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2013

FPS: Βρέθηκε η πρώτη ελληνική bad bank

Υψηλόβαθμα στελέχη των δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, δηλαδή της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής, γνωστοποίησαν πριν από λίγες μέρες, μιλώντας στο Reuters, αυτό που λίγο-πολύ όλοι γνώριζαν ή υποπτεύονταν.

Την πρόθεση των δύο τραπεζών να απομονώσουν το χαρτοφυλάκιο των προβληματικών δανείων από τα άλλα ενήμερα, είτε εσωτερικά στον όμιλο, είτε εξωτερικά, δημιουργώντας κάποιας μορφής bad bank.

Oι άλλες δύο συστημικές τράπεζες, δηλαδή η Alpha Bank και η Eurobank, απέφυγαν να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα.

Είναι γνωστό ότι στην αγορά κυκλοφορούν εικασίες σχετικά με πρόθεση ή μη της Eurobank να χρησιμοποιήσει τη Νέα Proton Bank σαν όχημα για το «παρκάρισμα» των δικών της προβληματικών δανείων.

Όμως, η συγκεκριμένη εικασία θα αποδειχθεί λανθασμένη για έναν πολύ απλό λόγο.

Η Eurobank φαίνεται ότι ήταν η μοναδική ελληνική τράπεζα που είχε τη δική της bad bank, όπως πληροφορηθήκαμε.
Το όνομά αυτής; FPS.

H FPS, η οποία δραστηριοποιείται στην εξυπηρέτηση (servicing) των προβληματικών δανείων της λιανικής τραπεζικής, είναι πρακτικά η πρώτη bad bank της χώρας.

Επομένως, πολύ εύκολα θα μπορούσε να επεκταθεί στη διαχείριση και εξυπηρέτηση προβληματικών επιχειρηματικών δανείων, οπότε η Eurobank δεν χρειάζεται να φτιάξει κάποια νέα οντότητα από την αρχή ή να μετατρέψει τη Νέα Proton Bank σε bad bank, αν ο συλλογισμός μας είναι σωστός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v