Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2013

Ο Στουρνάρας δεν πάει στο ΔΝΤ, η φαντασία οργιάζει

Μια σειρά ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ξένους υπουργούς οικονομικών, όπως των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, π.χ. του ΔΝΤ, είχε προγραμματισθεί να έχει ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την παρουσία του στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Να θυμίσουμε ότι εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ έχει εκφρασθεί εναντίον της παροχής δανείων προς την Ελλάδα. Όμως, πολλοί εξεπλάγησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κ. Στουρνάρας ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τα ραντεβού.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η φαντασία οργιάζει.

Κάποιοι εικάζουν ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κυριότερο υπουργό του δεν διάγουν την καλύτερη περίοδο.  Όμως, η απάντηση που δίνουν οι αρμόδιοι όταν τίθεται το θέμα είναι αποστομωτική, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηριστικό ελληνικό χαρακτηρισμό.

Οι ίδιοι δικαιολογούν την ακύρωση της επίσκεψης λόγω των πολλών θεμάτων που «τρέχουν», π.χ. ο προϋπολογισμός του 2014, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, το Εurogroup στα μέσα Οκτωβρίου κ.τ.λ.

Δεν είναι λίγα.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα ήταν γνωστά όταν κλείνονταν τα ραντεβού. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεν εκπλήσσει που ορισμένοι θυμήθηκαν ότι ο κ. Στουρνάρας επρόκειτο να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ κατά την πρώτη επίσκεψή του όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Όμως, ο υπουργός δεν πήγε τελικά και ορισμένοι έσπευσαν να θέσουν ερωτήματα για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό με αφορμή τη δυσαρέσκεια μερικών βουλευτών της Ν.Δ. για μια τοποθέτηση του υπουργού.

Φυσικά, οι λόγοι ήταν άλλοι.

Ο κ. Στουρνάρας είχε συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του στην Αθήνα και επομένως δεν υπήρχε λόγος να τον ξαναδεί στην Ουάσιγκτον μερικές μέρες αργότερα. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα ήταν μόνος του στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Επιπλέον, «έτρεχαν» διάφορα οικονομικά θέματα στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v