Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2013

Η «λίστα» του κ. Τσίπρα

H κοινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα σε τρία μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δηλαδή στους Financial Times, το Reuters και το BBC, φαίνεται ότι είχε παρασκήνιο.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στη συνάντηση επρόκειτο να λάβουν μέρος και ανταποκριτές των ξένων μέσων που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα. Όμως, η πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβαλε βέτο.

Ίσως γιατί θεώρησε ότι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τον κ. Τσίπρα στο μέλλον. Όμως, οι πιο άμεσα εμπλεκόμενοι έδιναν μια άλλη εξήγηση. Γνωρίζοντας καλύτερα την κατάσταση στην Ελλάδα, οι εδώ ανταποκριτές θα ήταν σε θέση να διατυπώσουν πιο δύσκολες ερωτήσεις.

Όμως, η συνέντευξη Τύπου επιφύλαξε μία ακόμη έκπληξη. Εκτός από τους εν Ελλάδι ανταποκριτές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκλεισε τον ανταποκριτή του ΒΒC.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη θέση του να την πάρει η παραγωγός που ήταν μαζί του και έτυχε να είναι επίσης δημοσιογράφος. Ο λόγος που αποκλείσθηκε από τη συνέντευξη δεν έγινε γνωστός.

Όμως, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ παρατηρούσαν ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος του BBC ήταν στη Βενεζουέλα όταν ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη χώρα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, έλεγαν, να συνέβη κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι, όπως ο Peter Spiegel των F.T., ο George Hay κ.ά. ήρθαν στην Αθήνα προσκεκλημένοι από τους διοργανωτές του συνεδρίου για την ελληνική οικονομία που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εδώ και χρόνια.

Η μοναδική υποχρέωση που είχαν ήταν να είναι συντονιστές σ' ένα πάνελ του συνεδρίου, απ' ό,τι μάθαμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v