Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2014

Γερμανικά παίγνια και το δάνειο που η Ελλάδα... δεν θέλει

Σε εσωτερικές γερμανικές σκοπιμότητες απέδιδαν αξιωματούχοι στην Αθήνα την διαρροή προς το περιοδικό Spiegel ότι η κ. Μέρκελ διαφωνεί με το υποτιθέμενο σχέδιο Σόιμπλε να δοθεί ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα προεκλογικά.

Όμως, κανένας δεν μπορούσε να εξηγήσει ακριβώς τους σκοπούς της διαρροής. Προήλθε από την καγκελαρία ή κάποιον που λειτουργούσε μεμονωμένα από την καγκελαρία ή μήπως το υπουργείο οικονομικών και τον κ. Σόιμπλε;

Οι Έλληνες αξιωματούχοι μάλλον φαίνεται ότι έχουν δίκιο. Στην Αθήνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε νέο δάνειο θα συνοδεύεται από όρους και επομένως θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία για τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ειδικότερα την ΝΔ να το αποδεχθούν.

Άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση διεμήνυσε πρόσφατα δια στόματος του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέο πακέτο στήριξης.

Φυσικά, όλα αυτά θα ακούγονταν σαν προεκλογικά πυροτεχνήματα αν η Ελλάδα είχε ανάγκη τα δανεικά.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχει ανάγκη.

Το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-2015, το οποίο εκτιμάται σε 11 με 15 δισ. ευρώ μπορεί να καλυφθεί με άλλους τρόπους...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v