Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2014

Κόντρα Αμερικανών και Ευρωπαίων για το ελληνικό ομόλογο!

Οι πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και του κ. Στουρνάρα ειδικότερα που ήθελαν η Ελλάδα να σκέφτεται την έκδοση 3ετούς ή 5ετούς ομολόγου δεν ήταν τυχαίες.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η ελληνική πλευρά είχε διαπιστώσει διάσταση απόψεων μεταξύ των αμερικανικών funds και των Ευρωπαίων θεσμικών επενδυτών για τη διάρκεια του ομολόγου.

Τα αμερικανικά funds που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά τον τελευταίο χρόνο προτιμούσαν το 5ετές ομόλογο σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά που ήθελαν το 3ετές.

Οι λόγοι για τη διάσταση απόψεων μπορούν να αναζητηθούν στη φιλοσοφία, στην εμπειρία και στη μεγαλύτερη διάθεση για ανάληψη ρίσκου από την αμερικανική πλευρά.

Τελικά, οι Αμερικανοί κέρδισαν γιατί το 5ετές βόλευε επίσης περισσότερο την Ελλάδα.

Χθες το απόγευμα που άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο στη Νέα Υόρκη, τα αμερικανικά funds είχαν την ευκαιρία να το αποδείξουν, υποβάλλοντας προσφορές που ξεπέρασαν αρκετά τα 2,5 δισ. ευρώ που είχε οριοθετήσει αρχικά η ελληνική πλευρά.

Εβαλαν λοιπόν τις βάσεις για να ανεβάσει η Ελλάδα τον πήχη στα 3 δισ. ευρώ μετά το άνοιγμα του βιβλίου για το ομόλογο σήμερα το πρωί στο Λονδίνο.

Οι Αμερικανοί θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν τις προσφορές τους ανάλογα μετά το άνοιγμα στο Λονδίνο, τονίζουν οι γνωρίζοντες.

US-EU σημειώσατε 1. Ακόμη μία φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v