Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2014

Το μήνυμα των τσιμέντων για την οικονομία!

Η πορεία της τσιμεντοβιομηχανίας δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόδρομος για την κατάσταση της οικονομίας τα επόμενα τρίμηνα.

Όμως, είναι ενθαρρυντικό όταν ακούει κανείς διακεκριμένα στελέχη του κλάδου, όπως ο Τάκης Κανελλόπουλος της Τιτάν, να προβλέπουν ανάκαμψη των πωλήσεων τσιμέντου στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, η αύξηση στην κατανάλωση τσιμέντου θα μπορούσε να ανέβει στο 10% σε σχέση με το 2013 που ήταν 2,3 εκατ. τόνοι, δηλαδή όσο το μακρινό 1963.

Αν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα πρόκειται για ενθαρρυντική εξέλιξη, όμως δεν αλλάζει τη γενικότερη εικόνα στον κλάδο, που παραμένει αποκαρδιωτική, αφού η κατανάλωση θα επιστρέψει κοντά στα επίπεδα του 2012.

Η αύξηση βασίζεται κυρίως στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων και σε πολύ μικρότερο βαθμό στο χτίσιμο κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων.

Δυστυχώς, η οικοδομική δραστηριότητα παραμένει σε βαθιά ύφεση όπως επιβεβαίωσε η μείωση των οικοδομικών αδειών κατά 20% και πλέον τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2013.

Όμως, η ανάκαμψη της οικοδομής θεωρείται απαραίτητη για τη διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων τσιμέντου σε βάθος χρόνου.

Κι αυτό γιατί η ώθηση από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες αναμένεται να κάτσει μετά από ένα-δύο χρόνια, σύμφωνα με στέλεχος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v