Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2014

To «παζλ» του νέου(;) υπουργού Οικονομικών και το Παρίσι!

Στην πλήρωση της θέσης του υπουργού Οικονομικών έχει κολλήσει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ισχυρίζονται άπαντες, και έχουν δίκιο.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μένει με σταυρωμένα χέρια. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει προτείνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών σε προβεβλημένο πολιτικό της Ν.Δ. και αναμένει την απάντησή του, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των κ. Δένδια και Βορίδη έχουν ακουσθεί για τη θέση, μαζί με εκείνο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα το τελευταίο διάστημα.

Όμως, δεν φαίνεται να είναι κάποιο από αυτά.

Η απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη θέση είναι ηλεκτρική καρέκλα και η θητεία σε αυτήν μπορεί να αποδειχθεί ολιγόμηνη αν η σημερινή Βουλή δεν μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά, μια καλή θητεία στο υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για πολιτικό. Αν η απάντηση δεν είναι καταφατική και δεν μπορεί να βρεθεί κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο, δεν αποκλείεται ο κ. Στουρνάρας να παραμείνει στη θέση του.

Ο τελευταίος πήγε χθες στο Παρίσι για θέματα του Ecofin κατά δήλωσή του. Μερικοί τον αναζητούσαν στην ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, αλλά μάλλον έκαναν λάθος.

O κ. Στουρνάρας θα μπορούσε να παραμείνει στο Παρίσι στο οποίο πιθανόν συνέκλιναν η κ. Λαγκάρντ και ποιος ξέρει ίσως ο κ. Ντράγκι. Όμως, η επίσκεψη στο Παρίσι θα μπορούσε να είναι πιο «πεζή», δηλαδή να περιελάμβανε συνάντηση με ξένους θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο των παρουσιάσεων που κάνει ο κ. Παπαδόπουλος του ΟΔΔΗΧ σε Λονδίνο και Παρίσι αυτήν την εβδομάδα.

Φυσικά, ο κ. Στουρνάρας θα μπορούσε επίσης να πεταγόταν μέχρι τις Βρυξέλλες όπου διεξάγεται η συνάντηση κορυφής του G7, όπου πάλι θα μπορούσε να δει τον κ. Ντράγκι, αλλά θα δίναμε πολύ λίγες πιθανότητες σε κάτι τέτοιο λόγω του περιορισμένου χρόνου του ταξιδιού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v