Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2014

H επιστροφή του... «δεν πληρώνω»!

Επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στην αγορά καταγράφουν επιχειρηματίες από τον Αύγουστο και μετά.

Οι επιχειρηματίες αντιπαραβάλλουν αυτήν την εξέλιξη με την βελτίωση που παρατηρήθηκε από το Πάσχα και μετά, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα αίτια.

Όπως θα περίμενε κάποιος, οι επιχειρηματίες αποδίδουν τη δυστοκία των πληρωμών στην ιεράρχηση των υποχρεώσεων από τους πελάτες τους. Η πληρωμή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό πλαίσιο με αποτέλεσμα να έχουν περιορισθεί οι πληρωμές προς τρίτους.

Το αποτέλεσμα είναι πελάτες να ζητάνε την αντικατάσταση επιταγών που λήγουν από άλλες που έχουν ημερομηνία λήξης τον Οκτώβριο. Οι έχοντες λαμβάνειν συναινούν, ως επί το πλείστον, αφού η εναλλακτική λύση είναι να σφραγίσουν τις επιταγές και να τους χάσουν από πελάτες.

Πιθανόν, η αδυναμία ή η απροθυμία πληρωμών από τους πελάτες συνδέεται με τη μη πληρωμή των τελευταίων από άλλους στην αλυσίδα. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν η επανάκαμψη του «δεν πληρώνω» θα έχει διάρκεια ή απλώς συνδέεται με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο.

Όμως, το σίγουρο είναι ότι δεν συνιστά θετική εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v