Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2014

Oι θριαμβολογίες για τα στρες τεστ δεν κάνουν καλό!

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και οι θριαμβολογίες χαρακτήρισαν την αντίδραση της κυβέρνησης και άλλων στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες.

Πολλοί θα ισχυρισθούν ότι ήταν φυσιολογικές, και μπορούν να το δικαιολογήσουν: Πρώτον, το δημόσιο θα έχει στη διάθεσή του κατά πάσα πιθανότητα τα 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά. Δεύτερον, οι τράπεζες δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όπως αρκετοί υπέθεταν πριν από λίγο καιρό.

Όμως, δεν συμμερίζονται όλοι αυτήν την άποψη όπως φάνηκε τη Δευτέρα. Σε αρκετούς δεν άρεσαν καθόλου οι πανηγυρισμοί της Αθήνας για τα αποτελέσματα της άσκησης.

«Η ΕΚΤ επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση (δυναμικό σενάριο) στις ελληνικές και σε κάποιες άλλες τράπεζες, επιτρέποντάς τους να περάσουν τα στρες τεστ αλώβητες. Όταν λοιπόν βγαίνει η ελληνική κυβέρνηση και άλλοι και πανηγυρίζουν γι' αυτό δεν αρέσει ούτε στις αγορές, ούτε ίσως στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ)» τόνισε στέλεχος της αγοράς που έχει πολύ καλή εικόνα των αντιδράσεων.

Νομίζουμε ότι έχει δίκιο.

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, παν μέτρον άριστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v