Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2014

Ο Θεοχάρης, ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και η τρόικα

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για την τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος και την επόμενη μέρα βρίσκονται σε εξέλιξη με τις δύο πλευρές να μη συμφωνούν σε καίρια σημεία μέχρι στιγμής.

Όμως, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από την πλευρά της τρόικας αναφέρουν ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις έχει επιβαρυνθεί για έναν ακόμη λόγο.

Οι δανειστές δεν έχουν ξεχάσει την αποπομπή-παραίτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Οι δανειστές είχαν αντιδράσει πριν από μερικούς μήνες όταν είχε προκύψει το θέμα, αλλά φαίνεται πως δεν το ξέχασαν, αν και έχει περάσει καιρός.

Επιπλέον, οι ίδιοι φέρονται έντονα δυσαρεστημένοι από την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον κ. Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, για τα στατιστικά στοιχεία που οδήγησαν στη διόγκωση του κρατικού ελλείμματος του 2009.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να θεωρούν ότι αυτές οι δυο περιπτώσεις δείχνουν ότι μερικά πράγματα δεν έχουν αλλάξει σε τομείς που θεωρούν σημαντικούς στην Ελλάδα.

Υπάρχει λοιπόν μια καχυποψία και αρνητική προδιάθεση που δυσκολεύει περισσότερο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι κοινωνοί του θέματος, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα γιατί το θέμα τους ξεπερνά.

Κατά τα άλλα, ισχύει αυτό που λέει ο λαός: ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v