One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2015

«Ευλογημένες» από την τρόικα οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο!

Με διάφορες παρεμβάσεις του στον Τύπο το τελευταίο διάστημα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος έκανε σαφές ότι θα επαναπροσληφθούν στο Δημόσιο όσοι απολύθηκαν.

Πολλοί διερωτήθηκαν πόσο θα κοστίσει μια τέτοια ενέργεια και κατά πόσον αντίκειται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, έστω κι αν δεν τις αναγνωρίζει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για 33 εκατ. ευρώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κόστος επαναπρόσληψης 3.800 ατόμων.
Όμως, όλοι σχεδόν είχαμε ξεχάσει τη συμφωνία του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη με την τρόικα για 15.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Το κόστος των τελευταίων πρέπει να είχε συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2015.

Αν λοιπόν επαναπροσληφθούν μερικές χιλιάδες στο Δημόσιο, αυτές οι προσλήψεις θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από τις 15.000 νέες προσλήψεις χωρίς οι δανειστές να φέρουν κάποια αντίρρηση.

Σ' αυτήν την περίπτωση, η επίπτωση στον προϋπολογισμό θα μπορούσε να είναι από μηδαμινή έως μικρή.

Ο υπουργός έχει αναφέρει πως 1.000 και πλέον υπάλληλοι που έχουν απολυθεί παραμένουν στο Δημόσιο λόγω δικαστικών αποφάσεων, ενώ άλλοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας πληρώνονται το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους.

Πάντως, ούτε ο κ. Κατρούγκαλος, ούτε κάποιος άλλος μιλάει ή προτείνει κάτι για τους εκατοντάδες χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα που έμειναν άνεργοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v