Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2015

Προειδοποιητική βολή μέσω ΕΣΠΑ;

Την Παρασκευή το απόγευμα, άτομο από την αγορά που έχει αποδειχθεί πως είχε σωστή πληροφόρηση για άλλα θέματα στο παρελθόν μου ανέφερε πως η Ε.Ε. είχε αποφασίσει να παγώσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν ξαφνιάστηκα λοιπόν όταν είδα ανάλογο ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που έσπευσε να διαψεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης μέσω του τουίτερ. 

Θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα για το ντεσού της ιστορίας, αλλά μια τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη.
Είναι ένας ακόμη ισχυρός μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος και να αποδεχθεί ένα νέο σε λίγους μήνες.

Στην Ε.Ε. γνωρίζουν πως άμα δεν μπουν στην ελληνική οικονομία κάποια δισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία, η ύφεση θα ξανακάνει την εμφάνισή της.

Ακόμη, τα κρατικά έσοδα θα πάθουν μεγαλύτερη καθίζηση.

Ο φετινός προϋπολογισμός προϋποθέτει αυξημένη ροή τέτοιων κονδυλίων γιατί λήγουν πολλά προγράμματα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013. Δεν θεωρώ πιθανό πως ένα τέτοιο πάγωμα στα κοινοτικά κονδύλια θα διαρκέσει πολλούς μήνες, αν πραγματικά επιβεβαιωθεί.

Όμως, θα διαρκέσει όσο οι εντολείς των γραφειοκρατών της Κομισιόν θεωρήσουν σωστό. Ισως μάλιστα είναι η απάντηση της Ε.Ε. στην απόφαση του κράτους να δεσμεύσει τα κοινοτικά κονδύλια του ΟΠΕΚΕΠΕ που προορίζονταν για τις ενισχύσεις των αγροτών για την κάλυψη των αναγκών του.

Γι' αυτό το ζήτημα έχουν κατατεθεί επερωτήσεις από ευρωβουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v