Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2015

H «αδιόρθωτη» κ. Λαγκάρντ και η Ελλάδα

Πριν κάνα χρόνο περίπου, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε προκαλέσει αίσθηση με τα λεγόμενά της για την Ελλάδα, σε συνέντευξη που έδωσε σε μεγάλο, ξένο μέσο ενημέρωσης.

Η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει πως είχε δεχθεί απειλές από μεγαλόσχημους Ελληνες για δηλώσεις της εναντίον της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει σάλο, ενώ ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε στείλει επιστολή στο γραφείο της με το οποίο ζητούσε στοιχεία για το θέμα.

Μετά από λίγο καιρό, βγήκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ και προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας ουσιαστικά ότι η κ. Λαγκάρντ δεν είχε δεχθεί απειλές.

Κοινώς, ήταν όλα ψέματα.

Οι αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα, όμως, έμειναν.

Πρόσφατα, η ίδια επανήλθε με νέες δηλώσεις της για το θέμα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και ενημερωνόταν από τον τότε Ελληνα συνάδελφό της κ. Παπακωνσταντίνου.

Χωρίς αμφιβολία, η κ. Λαγκάρντ θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σχολιάζοντας άλλα, πιο εποικοδομητικά θέματα, όπως οι επενδύσεις, αντί να παίζει την κασέτα της φοροδιαφυγής κάθε φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v