Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2017

Oι γαλλικές εκλογές, ο Μακρόν και ο Κυριάκος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα από τώρα, ο Μακρόν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Στην Ελλάδα, οι γαλλικές εκλογές άφησαν ένα αποτύπωμα καθώς ο μεν ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον αριστερό υποψήφιο Ζακ-Λικ Μελανσόν ενώ άλλοι τον Εμανουέλ Μακρόν.

Δεν είναι μυστικό ότι ο αρχηγός της ΝΔ και οι συνεργάτες του προτιμούσαν τον κ. Μακρόν.

Φυσικά,  ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν τον ονομάτισε αλλά προτίμησε να επικρίνει τους λαϊκιστές υποψηφίους, υπονοώντας την κ. Λεπέν και τον κ. Μελανσόν.

Από την άλλη πλευρά, άλλα στελέχη της ΝΔ εξέφραζαν σε ιδιωτικές συνομιλίες την προτίμησή τους στον Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Για να επανέλθουμε όμως στον αρχηγό της ΝΔ, ο τελευταίος είχε συνάντηση με τον κ. Μακρόν πριν ο τελευταίος παραιτηθεί πέρυσι τον Αύγουστο από υπουργός Οικονομικών, για να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Όμως, τα δύο στρατόπεδα κράτησαν επαφές με επισκέψεις στο Παρίσι από ελληνικής πλευράς, όπως μαθαίνουμε από την άλλη μεριά.

Πού θα οδηγήσουν αυτές οι επαφές δεν το γνωρίζουμε. Απλά,  καταγράφουμε τα γεγονότα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v