Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2017

Ο Τσακαλώτος, ο fund manager και ο Ιούλιος

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου. Ιδανικά, αυτό θα γίνει με την εκταμίευση της δόσης των 7 δισ. ευρώ και πλέον από τον ESM.

Ως γνωστόν, η Αθήνα θεωρεί ότι έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, όμως η αρμόδια επιτροπή της γερμανικής Βουλής απαιτεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, για να δώσει το πράσινο φως.

Η συμμετοχή του Ταμείου σκοντάφτει, προς το παρόν, στη διαφωνία ΔΝΤ και Βερολίνου για τη διευθέτηση του χρέους. Όμως, η στήλη έχει πληροφορηθεί εδώ και καιρό ότι η Αθήνα θα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της με ιδίους πόρους, ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά.

Η πληροφορία συμβαδίζει με εκείνο που είχε αναφέρει manager μεσαίου μεγέθους fund στο Λονδίνο πριν μερικούς μήνες. Ο διαχειριστής είχε ισχυρισθεί ότι η Ελλάδα θα έχει τα λεφτά να αποπληρώσει τη δόση του Ιουλίου, επικαλούμενος στιχομυθία που είχε τότε με τον κ. Τσακαλώτο.

Φυσικά, δεν θα είναι ό,τι το καλύτερο, γιατί θα στριμωχτεί η ελληνική οικονομία. Πάντως, το βασικό σενάριο παραμένει η εκταμίευση της δόσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v