Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2017

Λαθρεμπόριο καυσίμων τις μεταμεσονύκτιες ώρες  

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος στενάζει  από το κυνηγητό της εφορίας για να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και να επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν τις μπίζνες τους.

Οπως λοιπόν μας λένε, βυτιοφόρα καταφθάνουν μετά τα μεσάνυχτα σε σπίτια, π.χ. μεζονέτες,  σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος όπως η Θεσσαλονίκη, και τα εφοδιάζουν με πετρέλαιο θέρμανσης.

Γείτονες που ξαφνιάζονται μερικές φορές από την άφιξη του βυτιοφόρου στη 1 το πρωί και ρωτούν, πληροφορούνται τα καθέκαστα με την επισήμανση ότι θα μπορούσαν κι αυτοί να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές που είναι αρκετά χαμηλότερες από τις επίσημες.

Δεν είναι γνωστό το μέγεθος του πετρελαίου που διακινείται με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν πρέπει να είναι αμελητέο. Οι διαφορές στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης από το πετρέλαιο κίνησης και ιδίως το ναυτιλιακό αφήνουν μεγάλα περιθώρια κέρδους στα διάφορα κυκλώματα. Να θυμίσουμε ότι το πλοίο που έκανε απάντληση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό είχε 100 τόνους λαθραίο πετρέλαιο.

Επίσης, πριν λίγα χρόνια,  ο τότε Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε μιλήσει για τα νοθευμένα καύσιμα που προμηθεύονται οι Ενοπλες  Δυνάμεις.

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου φαίνεται λοιπόν πως καλά κρατεί, με τις απώλειες κρατικών εσόδων να εκτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v