Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2018

Μικρό χρονικό διάστημα για βελτιωτικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εμφανίζονται να μην είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, τονίζουν οι επαΐοντες και έχουν μεταφέρει στην ελληνική πλευρά την επιθυμία τους να ολοκληρωθεί η επιλογή του προτιμητέου πλειοδότη το συντομότερο δυνατόν.

Ως εκ τούτου, τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία θα έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους για τις βελτιωτικές προσφορές τις οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα κληθούν να υποβάλουν μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών αναμένεται να γίνει αύριο και δεν αποκλείεται τα δύο σχήματα να κληθούν να υποβάλουν βελτιωτικές προσφορές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ή την επομένη του Πάσχα το αργότερο.

Να θυμίσουμε ότι οι δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, αν και αρχικά ήταν να υποβληθούν τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Ομως, δόθηκε παράταση για τον Φεβρουάριο, με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Το 66% του ΔΕΣΦΑ διεκδικούν η κοινοπραξία των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A και η κοινοπραξία των Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v