Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2018

O Ερντογάν και το κώλυμα με τα επιτόκια

Η τουρκική λίρα καταγράφει το ένα χαμηλό μετά το άλλο έναντι του δολαρίου και του ευρώ, αλλά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που έφερε τις προεδρικές εκλογές κάπου 18 μήνες νωρίτερα, στις 24 Ιουνίου, δεν μοιάζει να πτοείται.

«Αν ο λαός μού πει, συνέχισε σε αυτό το μονοπάτι στις εκλογές, λέω ότι θα βγω νικητής στη μάχη εναντίον της κατάρας των επιτοκίων. Γιατί το πιστεύω μου είναι πως τα επιτόκια είναι η μητέρα και ο πατέρας όλων των κακών,» δήλωσε ο Ερντογάν την Παρασκευή.

Χθες, ο ίδιος έκανε νέες δηλώσεις για το θέμα, λέγοντας ότι έχει κάνει έκκληση για χαμηλότερα επιτόκια στο παρελθόν και θα το ξανακάνει τώρα. «Ειδικότερα μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, το επίπεδο των επιτοκίων θα εξελιχθεί διαφορετικά,» τόνισε, υπαινισσόμενος ότι θα αναγκάσει την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας να μειώσει τα παρεμβατικά της επιτόκια.

Είναι πολύ πιθανό οι δηλώσεις του να υπαγορεύονται από τις ανάγκες της επανεκλογής του. Όμως, εξηγούν πιθανόν γιατί οι δύο προσπάθειες που έκανε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας να συγκρατήσει τη διολίσθηση της λίρας απέβησαν άκαρπες.

Όπως επίσης γιατί ευκατάστατοι Τούρκοι αναζητούν ακίνητα για επενδύσεις στην Ελλάδα κι αλλού, μέχρι την Πορτογαλία, με τις «χρυσές» βίζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v