Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2018

Η Fosun, η Folli Follie και οι ασφαλιστικές

Τα γεγονότα με τη Folli Follie (FF) έφεραν τον Ομιλο της Fosun στο προσκήνιο. Ως γνωστόν, ο κινεζικός όμιλος αύξησε το ποσοστό του στην FF στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου, μετά την αναφορά του hedge fund QCM για την ελληνική εταιρεία, από 13% περίπου προηγουμένως. Νωρίτερα, είχε γνωστοποιήσει στην ελληνική εταιρεία ότι μετέφερε το 10% περίπου στη θυγατρική ασφαλιστική του στην Πορτογαλία.

Ως γνωστόν, η Fosun ενδιαφέρεται επίσης για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ατομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δηλώνουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ότι έχουν εντυπωσιασθεί από την ετοιμότητα, π.χ. σχέδια, της Fosun.

Oμως, άλλοι επισημαίνουν ότι στο παρελθόν οι ευρωπαϊκές τραπεζικές εποπτικές αρχές δεν ήταν ευνοϊκά διακείμενες στην πώληση ασφαλιστικών εταιρειών σε εταιρείες όπως η Fosun κι ένας από τους λόγους ήταν οι ανησυχίες για μεταφορά πακέτων μετοχών από μια εταιρεία του ομίλου σε άλλη.

Φυσικά, εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως ο κινεζικός όμιλος απέκτησε τελικά την πορτογαλική ασφαλιστική στην οποία μετέφερε πρόσφατα τις μετοχές της FF. Θα μπορούσαν τυχόν απώλειες της πορτογαλικής ασφαλιστικής από τις μετοχές της FF να εγείρουν εμπόδια στην προσπάθεια απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, π.χ. με αλλαγή πλεύσης στον τρόπο πώλησης;

Ή μήπως αυτό δίνει έναν ακόμη λόγο στη Fosun να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά της FF, όταν η Ernst & Young (ΕΥ) ολοκληρώσει τον έλεγχο που κάνει;

Να σημειώσουμε ότι η ΕΥ λειτουργεί ως σύμβουλος της Fosun στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Ερωτήματα που ζητούν εύλογες απαντήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v