Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2018

Η... αντίσταση του Γιάννη Στουρνάρα

Η υποβολή αιτήσεων και προσφυγών των συνταξιούχων προς τον ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο για την επιστροφή των κομμένων δώρων και των παρακρατήσεων καλά κρατεί, όπως διαβάζουμε σε διάφορα ρεπορτάζ. Φυσικά, ελάχιστοι ασχολούνται με το πιο βασικό.

Αν οι ενεργοί ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι, οι οποίοι κατά γενική ομολογία επιβαρύνονται ήδη υπερβολικά από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, μπορούν να σηκώσουν το βάρος των 8 δισ. ευρώ και πλέον για το σύνολο των 2,6 εκατ. συνταξιούχων σε περίπτωση δικαίωσης όλων ή κάποιο μικρότερο ποσό, π.χ. λίγα δισ. ευρώ.

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν θέμα επιστροφής των δώρων και των παρακρατήσεων να έχει τεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) από τους συνταξιούχους με τη στήριξη των συνδικαλιστών. Υπέρ της επιστροφής φέρεται να είναι επίσης η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΤτE, που προέρχεται από το κυβερνών κόμμα. Σημειώνεται ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου έχουν 3ετή θητεία.

Ομως, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν δίνει την συγκατάθεσή του παρά τις οχλήσεις που φέρεται να δέχεται, όπως μαθαίνουμε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της ΤτE έχουν δικό τους Ταμείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v