One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2019

Για flat tax 15% στο τέλος της 4ετίας μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Αντίθετα με άλλους υπουργούς στο παρελθόν, που συνήθως καθυστερούσαν λίγο, ο Αδωνις Γεωργιάδης προσήλθε 10-15 λεπτά νωρίτερα από τις 8 π.μ. στο πρόγευμα εργασίας που διοργάνωσε η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Sammelin, χθες το πρωί.

Επίσης, σε αντίθεση με άλλους υπουργούς, προσήλθε μόνος του και δεν συνοδευόταν από συμβούλους του. Άλλοι συνάδελφοί του στο παρελθόν συνοδεύονταν από 2-3, ακόμη και 4 άτομα.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε χωρίς να έχει κάποιο κείμενο μπροστά του σε πάνω από 20 υψηλόβαθμα στελέχη σουηδικών εταιρειών, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στο πρόγευμα έδωσε το παρών ο αντιπρόσωπος επιχειρηματικού εμπορίου της Σουηδίας στο Μιλάνο κ. Skoogh.

Όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα και στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Αν όμως κάτι έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από τα λεγόμενά του ήταν η αναφορά του προς το τέλος της συνάντησης σε flat tax rate 15% (φορολογικό συντελεστή) στο τέλος της κυβερνητικής 4ετίας.

Δεν ήταν, όμως, ξεκάθαρο σε παρευρισκόμενους, αν το flat tax rate 15% ήταν δική του επιθυμία και όραμα (vision) ή κυβερνητικός στόχος.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι κάτι που έχουμε ξανακούσει από κυβερνητικά χείλη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v