Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2019

Τα ακίνητα του ΟΤΕ και οι Δήμοι

Ο όμιλος του ΟΤΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να θέλει να αξιοποιήσει πολλά από τα 2.000 και πλέον οικόπεδα, κτίρια κ.τλ. που έχει στη κατοχή του.

Η αξία τους αποτιμήθηκε στα 830 εκατ. ευρώ περίπου στα τέλη του 2018 από την Πειραιώς Real Estate.

Η πιο γνωστή ίσως πώληση ακινήτου που έχει πραγματοποιήσει είναι εκείνη του κτιρίου του  ΟΤE στην Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο πουλήθηκε στον όμιλο των επιχειρήσεων Θ. Δουζόγλου, ομογενούς από την Βενεζουέλα. Ο τελευταίος είναι ίσως πιο γνωστός από την απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου Πεντελικόν το Κεφαλάρι μέσω δημόσιου πλειστηριασμού.

Γενικά, η αξιοποίηση, πώληση των ακινήτων αποδεικνύεται άσκηση για δυνατούς λύτες  για πολλά κτίρια ανά την επικράτεια λόγω των προβλημάτων που έχουν πολλά ακίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Δήμων που είχαν δώσει κτίρια στον ΟΤΕ για να στεγάσει τις τηλεπικοινωνιακές  υπηρεσίες, υποδομές του κ.τλ. στο παρελθόν. Με το πέρασμα του χρόνου,  οι τεχνολογίες άλλαξαν, η εταιρεία μείωσε τα υποκαταστήματά της  και πολλά κτίρια σε πολύ καλές τοποθεσίες σε διάφορες πόλεις σχεδόν εκκενώθηκαν. Λέμε σχεδόν γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, ο όμιλος φρόντισε  να έχει μια μικρή παρουσία, π.χ. αποθήκη, για να μην απεμπολήσει τα δικαιώματά του.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ο όμιλος προχώρησε σε επενοικίαση  κάποιου χώρου, π.χ. ισόγειο κατάστημα, σε κτίρια με απρόοπτα.  Σε μια τέτοια περίπτωση, ο άνθρωπος που του το επενοικίασε κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με αποτέλεσμα η αντίπαλη παράταξη στο Δήμο να θέσει θέμα για το σουβλατζίδικο που άνοιξε στο ισόγειο του κτιρίου που είχε δοθεί στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v