Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2020

Η πρώτη εταιρεία ερευνών επιχειρηματικών πληροφοριών στην Ελλάδα

Εχουμε ακούσει για εταιρείες που διεξάγουν οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence) σε περιπτώσεις εξαγορών, συγχωνεύσεων και ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Ομως, δεν έχουμε ξανακούσει για εταιρεία που διεξάγει ενδελεχή έλεγχο σχετικά με τους κινδύνους της άλλης πλευράς (third party), είτε πρόκειται για επενδυτή, είτε για εξωτερικό συνεργάτη/προμηθευτή, είτε για εργαζόμενο/υποψήφιο εργαζόμενο στη χώρα μας.

Κι όμως, είναι πλέον γεγονός.

Η ελβετική εταιρεία GRP, που είναι από τους ηγέτες σε θέματα "intelligence" και "Investigative due dilligence" παγκοσμίως, έχει πλέον παρουσία στην Ελλάδα. Η εταιρεία συστήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα σε εκδήλωση-παρουσίαση που έγινε προχθές, Δευτέρα πρωί, στο Ecali Club στην Εκάλη.

Ο καθηγητής του Northeastern University των ΗΠΑ Νίκος Πασσάς, που ειδικεύεται σε θέματα διαφθοράς, έκανε παρουσίαση με θέμα "Managing Third-Party Risk: Prevention, Mitigation, and Resolution". Παρουσιάσεις έκαναν επίσης στελέχη της εταιρείας GRP.

Το ενδιαφέρον είναι πως η εταιρεία δεν εξετάζει μόνο οικονομικές και νομικές πληροφορίες αλλά και προσωπικές, π.χ. για άτομα, που είναι διαθέσιμες δημοσίως σε όλο τον κόσμο, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, όπως λένε τα στελέχη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v