Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2020

Καλά νέα(;) από Fitch για την Ελλάδα

Τον περασμένο Αύγουστο, οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings θα αναβάθμιζε την Ελληνική Δημοκρατία. Εξεπλάγησαν λοιπόν δυσάρεστα, όταν η Fitch ανακοίνωσε πως αφήνει αμετάβλητη τη βαθμολογία της Ελλάδας στο "ΒΒ-" με σταθερές προοπτικές (stable outlook), επικαλούμενη την εκλογή της νέας κυβέρνησης, που δεν είχε δείξει ακόμη ξεκάθαρο δείγμα γραφής.

Στους μήνες που ακολούθησαν, οι αναλυτές του ξένου οίκου είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πολιτική της νέας κυβέρνησης και τα νέα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου τιτλοποίησης με κρατική εγγύηση Ηρακλής για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. Και φρονούμε ότι μετάνιωσαν που δεν επιβεβαίωσαν τις θετικές προσδοκίες της αγοράς τον περασμένο Αύγουστο.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2018, η Fitch είχε εκπλήξει πολλούς ευχάριστα, αναβαθμίζοντας την Ελλάδα πάνω από τους άλλους οίκους σε "ΒΒ-" με σταθερές προοπτικές. Σήμερα, υπολείπεται του S&P που έχει θέσει την Ελλάδα στον προθάλαμο της αναβάθμισης με "ΒΒ-" και θετικές προοπτικές, αλλά και τoυ αμερικανοκαναδικού οίκου DBRS.

Θα πρέπει λοιπόν λογικά να τους ξεπεράσει αυτή τη φορά. Γι' αυτό τον λόγο θα ποντάραμε σε αναβάθμιση της Ελληνικής Δημοκρατίας αύριο, Παρασκευή, το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v