Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2020

Τα καλά της κρίσης του κορωνοϊού και οι επιστήμονες

Δεν θα βγουν όλοι χαμένοι από την πανδημία.  Πάνω από 72 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι φορείς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης για 180 χιλ. επιστήμονες περίπου, αφού εισπράττουν 400 ευρώ για τον καθένα. 

Δεν θα πρέπει λοιπόν να απορείτε για όλες αυτές τις διαφημίσεις από κολέγια, ΙΕΚ και άλλους που έχουν κατακλύσει τα ερτζιανά και όχι μόνο και καλούν τους δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για τα 600 ευρώ.

Από τη στιγμή που μπορούν οι εκπαιδευτικοί φορείς να δώσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, το έτσι κι αλλιώς μεγάλο κέρδος γίνεται τεράστιο, ξεπερνώντας το 90%. Ο διδάσκων που συνήθως αμείβεται με 30-40 ευρώ την ώρα μπορεί να έχει πολλούς μαθητές.

Η στήλη είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα την προηγούμενη εβδομάδα, θέτοντας κάποια ερωτήματα για την κατανομή του ποσού μεταξύ δασκάλου και μαθητή. Κυβερνητικός αξιωματούχους μάς έλυσε την απορία και γι’ αυτό επανήλθαμε. Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα είναι κοινοτικό και τα χρήματα καθώς και οι όροι που το διέπουν, π.χ. η αναλογία 400-600, καθορίζονται από την ΕΕ. Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, τόνισε.

Μάλιστα, ο ίδιος μάς ενημέρωσε πως κάπου 750.000 άτομα έχουν τελειώσει παρόμοια προγράμματα κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας ενώ υπάρχουν 1.200 φορείς  που ενεργοποιούνται στον χώρο.

Φυσικά, τα κόστη των φορέων ήταν υψηλότερα πριν από την κρίση του κορωνοϊού, όμως και πάλι τα περιθώρια κέρδους παρέμειναν μεγάλα. Τώρα πλέον είναι ακόμη μεγαλύτερα, ξεπερνώντας το 90%, σύμφωνα με τους επαΐοντες.  

Έχει λοιπόν λογική να κατακλύζονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με διαφημίσεις για την προσέλκυση μαθητών με τόσο υψηλά περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v