Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2020

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων για την εθνική άμυνα

Η όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία επαναφέρει στο προσκήνιο τις αγορές οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η Ελλάδα και η Γαλλία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την αγορά δύο σύγχρονων γαλλικών φρεγατών, που μαζί με τον εξοπλισμό τους κοστίζουν 3,9 δισ. ευρώ, με την πρώτη παράδοση να τοποθετείται το 2023, αν όλα πάνε καλά.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι δύο φρεγάτες.

Όμως, κατά σύμπτωση, το ποσό των 3,9 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για τις δύο φρεγάτες συμπίπτει με το ύψος των αναδρομικών που θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους, αν η κυβέρνηση το θελήσει, με βάση τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία δικαιώνει όσους συνταξιούχους προσέφυγαν εναντίον των περικοπών του παρελθόντος δεν εξέπληξε, καθώς υπήρχαν ήδη διαρροές στον Τύπο που προϊδέαζαν. Όμως, εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν αφορά όλους τους θιγόμενους, αν και το ΣτΕ αποφάνθηκε επί του θέματος, με αποτέλεσμα να πρέπει να υποστούν οι υπόλοιποι έξοδα για να προσφύγουν.

Δεν είναι κάτι που συναντά κανείς συνήθως σε Δυτικές χώρες.

Όμως, για να επανέλθουμε, θα μπορούσαν οι δικαιούχοι να συμφωνήσουν σε εθελοντική βάση να πάνε τα λεφτά για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας σε μια δύσκολη συγκυρία.

Θα ήταν μια κύρια και ουσιαστική συνεισφορά στη θωράκιση της χώρας από 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v