Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2020

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2: Γιατί κάποιοι έμειναν με άδεια χέρια

Η εφαρμογή γα την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 στις επιχειρήσεις έκλεισε στις 22 Ιουνίου. Χθες που άνοιξε, κάπου 4.339 από εκείνους που είχαν υποβάλει αίτηση διαπίστωσαν ότι δεν πήραν τίποτα, σε αντίθεση με 40.423 αιτήσεις που είχαν εγκριθεί.

Ενδιαφερόμενοι και λογιστές αναφέρουν ότι 4.339 αιτήσεις παραμένουν εκκρεμείς (προσωρινές), γιατί δεν γνώριζαν πως έπρεπε να επιστρέψουν στο μενού και να δηλώσουν ότι θέλουν να πάρουν τα λεφτά μετά τη συμπλήρωση των εσόδων στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και την υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλαν και οριστικοποίησαν, βάζοντας και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους, στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε.

Ερωτηθέντες σχετικά, οι ίδιοι ανέφεραν ότι στόχος της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 ήταν να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις και δεν θα έπρεπε κάποιες να μην εισπράξουν την προκαταβολή για τεχνικούς λόγους που άπτονται της εφαρμογής.

Αν και στις γενικές οδηγίες αναφέρεται ότι θα έπρεπε να επιστρέψουν στο μενού και να δηλώσουν πως θέλουν τα λεφτά, όσοι δεν το πρόσεξαν, την πάτησαν, γιατί δεν υπήρχε κάποια αντίστοιχη αναφορά μετά τη συμπλήρωση των εσόδων και την υποβολή της πρώτης αίτησης στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Οι αρμόδιοι καλούνται να ενεργήσουν με βάση τη λογική.

Υ.Γ. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τελικά λύση, επιτρέποντας να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v