Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2020

Από την Καμάλα Χάρις στον... Κυριάκο Μητσοτάκη

Το μπλόγκ θα κάνει μια ακόμη εξαίρεση σήμερα και δεν θα αναφερθεί σε αμιγώς οικονομικό θέμα. Ομως, εκτιμά ότι έχει ενδιαφέρον το θέμα που θα ακουμπήσει γιατί συνδέεται με την επικαιρότητα.

Ως γνωστόν, η επιλογή της γερουσιαστού της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις ως αντιπροέδρου από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία Τζο Μπάιντεν συζητήθηκε αρκετά στον Τύπο. Η σχέση του κ. Μπάιντεν με την ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι μακροχρόνια και γνωστή. Ομως, η σχέση της κ. Χαρις με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας δεν είναι το ίδιο γνωστή.

'Ισως κανένας άλλος εκλεγμένος ελληνοαμερικανός/η αξιωματούχος δεν έχει πιο στενή σχέση με την κ. Χάρις από την Ελένη Κουναλάκη, την αντικυβερνήτη της πολιτείας της Καλιφόρνιας που ανήκει επίσης στο Δημοκρατικό Κόμμα και είναι η 1η γυναίκα που εκλέχθηκε σ' αυτή τη θέση.  Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Χαρις έχει διατελέσει γενική εισαγγελέας στην ίδια πολιτεία πριν εκλεγεί γερουσιαστής και στήριξε την κ. Κουναλάκη στη προεκλογική εκστρατεία της.

Η κ. Κουναλάκη είναι κόρη του γνωστού ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και ιδιαίτερα δραστήριου στο παρελθόν με τα κοινά και το ελληνοαμερικανό λόμπι Αγγελου Τσακόπουλου από την Καλιφόρνια. Η κ. Ελένη Τσακόπουλου Κουναλάκη είναι παντρεμένη με τον Μάρκο Κουναλάκη, 2ης γενιάς ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο. Ο πατέρας του κ. Κουναλάκη κατάγεται από την Κρήτη και είχε πολεμήσει εναντίον των Ναζί στη κατοχή. Μάλιστα, φέρεται να ήταν μαζί εκείνη την περίοδο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Αυτός είναι ο λόγος που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένεια Κουναλάκη γνωρίζονται καλά με αποτέλεσμα να έχει μέσω αυτής ένα δίαυλο επικοινωνίας με την υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v