Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2021

Τζωρτζακάκης: Επενδύσεις έως 6,5 δισ. ευρώ για 5G 

Επενδύσεις έως 6,5 δισ. ευρώ σε 5G θα γίνουν τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα, εκτιμά πρόσφατη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Αυτό ανέφερε ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Συμμετοχές 5G, που διαχειρίζεται το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Φαιστός, σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανέφερε ότι οι «κατευθυνόμενες επενδύσεις» για την ανάπτυξη του δικτύου 5G θα κυμανθούν από 1,2 δισ. έως 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, επενδύσεις που θα κυμαίνονται από 2,7 δισ. έως 5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τις βιομηχανίες, που θα πρέπει να επενδύσουν στις υποδομές για να χρησιμοποιήσουν το 5G σε βάθος 10ετίας.       

Φυσικά, αυτό που μετρά είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Εκείνο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι το Ταμείο ξεκινά με δημόσια προίκα 93 εκατ. ευρώ και άνω, ποσοστό 25% των εσόδων από τη δημοπρασία του φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων 5G, ενώ έχει ως στόχο να αβγατίσει με ιδιωτικά κεφάλαια.

Αυτό που απομένει να διευκρινισθεί, είναι αν οι διαχειριστές θα αμείβονται με management fee, π.χ. 1% του ενεργητικού του Ταμείου, και επιπλέον θα υπάρχει πριμ επιτυχίας (success fee) όπως στον ιδιωτικό τομέα, παρότι έχει μπει χρήμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πήγαινε στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v