Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2021

Το μητροπολιτικό Λονδίνο και τα δένδρα στους κήπους των σπιτιών

Η πτώση εκατοντάδων δένδρων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας δημιούργησε αρκετά θέματα όπως καταστροφές σε μάντρες, αυτοκίνητα, διπλανά σπίτια και φυσικά στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Οι υπεύθυνοι πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για να αποσείσουν τις ευθύνες τους και άκρη συχνά δεν βρίσκεται. Γι’ αυτό τον λόγο, μερικοί ισχυρίζονται πως χρειάζονται δραστικά μέτρα από την πολιτεία.

Όπως λοιπόν παρατηρούσε ένας εξ αυτών, στο μητροπολιτικό Λονδίνο δεν επιτρέπεται τα κτίρια να έχουν δένδρα στην μπροστινή αυλή, όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα, αλλά στο πίσω μέρος. Έτσι, δεν κινδυνεύουν ούτε περιουσίες ούτε άνθρωποι.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα όπως άλλωστε και η μη λειτουργία τζακιών, που ζέσταναν αρκετούς από εκείνους που βρέθηκαν χωρίς ρεύμα τις προηγούμενες μέρες.   

Τζάκι για μόστρα μπορείς να έχεις στο μητροπολιτικό Λονδίνο. Όμως, τζάκι για καύση ξύλων δεν μπορείς. Ισως γιατί  δεν ξεχνούν πώς κάηκε το Λονδίνο στο παρελθόν, συν τους περιβαλλοντικούς λόγους.

Ιδέες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v