Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2021

Οι «έξυπνοι» αγρότες από τη μύτη πιάνονται

Στην όμορφη χώρα που ζούμε, συμβαίνουν διάφορα αξιοπερίεργα πράγματα. Οι μυημένοι τα γνωρίζουν, αλλά οι υπόλοιποι τα αγνοούν.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση μοίρασε 150 εκατ. ευρώ στους αγρότες μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το 2020, επικαλούμενη τις επιπτώσεις της πανδημίας. Όσοι έχουν δενδροκαλλιέργειες (εσπεριδοειδή, ελιές κ.λπ.) και έχουν δηλωμένα και καταγεγραμμένα τα δένδρα και τις εκτάσεις έλαβαν την επιδότηση που τους αναλογούσε.

Όμως, δεν συνέβη το ίδιο με κάποιους άλλους αγρότες, π.χ. στα κηπευτικά. Ο λόγος είναι γιατί, όπως αποκαλύφθηκε, υποδηλώνουν τις εκτάσεις που έχουν για να πληρώνουν λιγότερα ετησίως στον ΕΛΓΑ για ασφάλιση από νεροποντές, χαλαζοπτώσεις κ.λπ. Μερικές φορές δηλώνουν τις μισές από τις πραγματικές εκτάσεις τους, τονίζουν οι γνωρίζοντες. Έλαβαν λιγότερα λεφτά από την έκτακτη επιδότηση της κυβέρνησης, επειδή είχαν δηλώσει λιγότερα στρέμματα. 

Τα έξυπνα πουλιά πιάστηκαν αυτή τη φορά από τη μύτη. Από την άλλη πλευρά, αυτή η κατάσταση δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το μέγεθος της φοροδιαφυγής στον αγροτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v