Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2021

Κόκκινη κάρτα σε ελληνικά πρότζεκτ του Ταμείου Ανάκαμψης από την ΕΕ

Ο Ντέκλαν Κοστέλο, ο επί χρόνια επικεφαλής της Κομισιόν στους αποκαλούμενους θεσμούς που επέβλεπαν την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας, έχει επιστρέψει στην Αθήνα διάφορα πρότζεκτ που υποβλήθηκαν από ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Σ' ένα από αυτά τα πρότζεκτ, που άπτεται του ψηφιακού μετασχηματισμού, το προϋπολογιζόμενο κόστος εκτιμήθηκε ως υπερβολικό.

Στις Βρυξέλλες γνωρίζουν τους δεσμούς πολιτικών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών και συμβούλων ελεγκτικών εταιρειών στην Ελλάδα από τα χρόνια της τρόικας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να υποβάλουν σε αυστηρό conditionality τα πρότζεκτ που θα είναι υποψήφια για χρηματοδότηση από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου.

Ο Κοστέλο, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής της DG ECFIN, είχε τονίσει τον Δεκέμβριο σε συνέδριο του Economist Conferences ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν ολοκληρωμένο προσχέδιο για την αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και ξεχώρισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v