Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2022

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και η... Εφορία

Διάφορα πρακτικά θέματα έχουν προκύψει με τους εμβολιασμούς, που δεν είναι ευρέως γνωστά. Ένα από αυτά περιγράφεται πιο κάτω από τον γονέα ενός κοριτσιού που έκλεισε τα 18 και έχει κάνει το τρίτο εμβόλιο αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει και να βγάλει νέο πιστοποιητικό.

Εκτός κι αν πάει στην Εφορία για να βγάλει κωδικούς taxisnet ή να κλείσει ραντεβού μέσω ΚΕΠ, όπως αναφέρει ο πατέρας της. Νομίζουμε ότι οι ιθύνοντες θα πρέπει να βρουν μια λύση γι’ αυτά τα παιδιά.

Η τοποθέτηση του πατέρα της A.K. ακολουθεί:

«Η μικρή μου κόρη ήταν κάτω των 18, οπότε δεν μπορούσε να κάνει αναμνηστική δόση, μιας και οι ηλικίες 12-18 δεν θεωρείται ότι χρειάζεται να το κάνουν και αρκεί ο βασικός εμβολιασμός. Είχε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και όλα όμορφα.

Σημειωτέον ότι οι ανήλικοι μπαίνουν στο σύστημα μέσω των κωδικών taxisnet του γονέα και μετά υπάρχει ξεχωριστή επιλογή με τον δικό τους ΑΜΚΑ, κινητό, email κ.λπ. για να κλείσεις ραντεβού εμβολιασμού, να εκδώσεις πιστοποιητικό κ.λπ.

Πριν λίγες μέρες, έκλεισε τα 18 και όπως αναμενόταν, ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα να κάνει το 3ο εμβόλιο.

Όπως και έγινε, όλα καλά.

Πλέον όμως, όταν πάω να εκδώσω το πιστοποιητικό ως γονέας, μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχω πλέον ανήλικα παιδιά! Οπότε δεν μπορώ όπως πριν να προχωρήσω τη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, το παιδί δεν έχει δικούς του κωδικούς taxisnet και δεν μπορεί να το κάνει ως ενήλικας.
Και είμαστε σε φάση όπου το παιδί έχει κάνει τρίτο εμβόλιο, δεν μπορεί να το αποδείξει και να βγάλει νέο πιστοποιητικό, και έχει λήξει και το πιστοποιητικό των δύο εμβολίων!

Οπότε η μόνη λύση είναι να πάει στην Εφορία να βγάλει κωδικούς taxisnet. Είναι τραγικό να εξαρτάσαι από την Εφορία για να αποδείξεις ότι είσαι εμβολιασμένος.

Εναλλακτικά να κλείσεις ραντεβού μέσω ΚΕΠ και πάει λέγοντας. Back to the 1990s».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v