Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2022

Οι Τούρκοι το έχουν ρίξει στο Χρηματιστήριο

Ημέρες του 1999 στην Ελλάδα, όταν πολλοί πολίτες αγόραζαν μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με κριτήριο τις φήμες και τι τους έλεγαν φίλοι και γνωστοί για να βγάλουν γρήγορα ένα μεγάλο κέρδος, θυμίζει η συμπεριφορά των απλών πολιτών στη γειτονική Τουρκία αυτή την περίοδο.

Οπως αναφέρουν άτομα που ζουν εκεί, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης προσελκύει πολλούς απλούς πολίτες που επενδύουν τα λεφτά τους εκεί για να βγάλουν κέρδος και να τα γλιτώσουν από τον πληθωρισμό.

Αρκετοί πουλάνε σπίτια, αγροκτήματα κ.λπ. για να επενδύσουν τα χρήματα σε μετοχές με βάση τι τους λένε φίλοι και γνωστοί, ισχυρίζονται, φέρνοντας στη μνήμη τι γινόταν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1999.

Με τον πληθωρισμό στο 54,4% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και ίσως ακόμη υψηλότερο στην πραγματικότητα όπως λένε μερικοί, πολλοί Τούρκοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις οικονομίες τους και οι μετοχές είναι μια διέξοδος.

O βασικός δείκτης 100 στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κερδίζει 35% το τελευταίο 12μηνο. Πάντως, ορισμένοι ηλικιωμένοι Τούρκοι προτιμούν τα ακίνητα, όπως παρατηρούν τα ίδια άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v