Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2022

H  Μύκονος στα χνάρια της Ιμπιζα

Οι  Μυκονιάτες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το νησί τους σημείο αναφοράς παγκοσμίως και  θησαυρίζουν από αυτό. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα πάνε καλά. Μάλλον χειροτερεύουν σε κάποιους τομείς όπως αναφέρουν άτομα με παραθεριστικές κατοικίες εκεί ή συχνοί επισκέπτες του νησιού κάθε καλοκαίρι.

Παρά λοιπόν την μεγάλη κίνηση στους δρόμους του νησιού, καταστηματάρχες στη Χώρα κι αλλού παραπονούνται ότι οι τζίροι τους δεν είναι ανάλογοι. Άτομα με σπίτια εκεί τονίζουν ότι υπάρχει πολύς κόσμος αλλά είναι «απλωμένος στο νησί». 

Έρχονται παρέες 8-9 ατόμων για να ζήσουν την εμπειρία, περνώντας όσο πιο οικονομικά γίνεται, αναφέρει συχνός καλοκαιρινός θαμώνας του νησιού από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλές βίζιτες και ναρκωτικά. «Αυτή η τάση ξεκίνησε πριν από την πανδημία αλλά κάθε χρόνο που περνάει, η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει,» τονίζει γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας με κατοικία στη Μύκονο. «Γι’ αυτό τον λόγο, πολλοί Έλληνες πουλάνε τα σπίτια τους ή τα νοικιάζουν για να βγάζουν λεφτά και φεύγουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μύκονος δείχνει να ακολουθεί τα χνάρια της Ίμπιζα με τις παραλίες να είναι κατακλεισμένες από beach bars και να γίνεται νησί για «party time».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v